Russische grill

 

Ideaal om het vakantiegevoel op te roepen !

Maak hierbij kennis met de verfijnde BBQ-kunsten uit de Kaukasische regio ( Armenië, Georgië en Azerbijjan).

Georgiërs hebben een eeuwenoude traditie van feestvieren.

Ze vertellen over zichzelf het volgende verhaal : Toen God de aarde onder de verschillende volkeren verdeelde waren de Georgiërs druk bezig te feesten. Genietend van een heerlijke maaltijd, overvloedig wijn drinkend en op elkaars gezondheid toastend. Wanneer God hen eindelijk vond, was de aarde reeds verdeeld. Ze hielden echter vol dat ze op God zelf getoast hadden voor zo’n gulheid en nodigden hem uit bij de maaltijd. God vermaakte zich zo goed dat hij hen het land schonk dat hij voor zichzelf gereserveerd had.

Uit deze rijke Georgische feesttraditie maakt ook de unieke ‘shashlik’ deel uit. Heerlijke vis en gemarineerd lamsvlees met uiteraard de nodige groenten worden u aangeboden.

U kan daarbij ook kiezen voor Georgische wijnen. De witte wijnen zijn Old Tbilisi en Tsinandali ( lievelingswijn van Stalin en Churchill ), de rode: Old Tbilisi, Napareuli en Saperavi. Deze wijnen zijn gemaakt van inheemse druivenrassen. Georgië wordt beschouwd als de bakermat van de wijn en hebben een traditie van 7000 jaar oud. Ze zijn dus het ontdekken meer dan waard ! In een video komt u meer te weten over het ontstaan van de wijnbouw in Georgië.

Uiteraard kan u hierna ook een show bijwonen waarbij een keuze wordt gemaakt uit de artiesten