Russisch menu

 

Ook hier geeft de term ‘Russisch’ heel wat mogelijkheden. Het spreekt vanzelf dat de Centraal-Aziatische keuken sterk verschild van bvb. de Oekaïense keuken. Wat altijd voorop staat is de kwaliteit en er wordt steeds gewerkt met verse producten, vakkundig bereid door ‘Russische’ keukenprincessen of prinsen.

Ons voorstel is hetvolgende: Als verwelkoming kan u een echte Russische wodka ontdekken (u zal merken dat dit heel ander spul is dan het smaakloze vocht wat men hier bij ons wodka noemt). De aperitiefhapjes worden u aangeboden met een schuimwijnen (methode traditionel) van het befaamde huis Cricova in Moldavië. Aangevuld met een uitstekende Kagor (rode wijn). Deze Kagor is een wijn met een grootse geschiedenis en ook Vlaamse mensen weten deze wijn best te apreciëren.

Wist u waar Moldavië ligt? Wist u dat Moldavië tot de top 10 van de wijnproducerende landen behoort? Geen nood, door een korte inleiding en video ontsluiert Moldavië al zijn geheimen voor u . Een ideale gelegenheid om uw kennis bij te schaven over dit land waar bij ons weinig is over geweten.

Tijd dan voor onze zalmsalade met eiersalade en pikante wortelsalade, vergezeld van een tongstrelende Pinot Gris en een Sauvignon Blanc (witte wijnen).

Hierna is het de beurt aan de bekendste Russische soep: Borsch (rode bietensoep). Hierbij krijgt u een regelrecht succesnummer onder de Moldavische wijnen geserveerd: Cabernet Sauvignon (rode wijn).

Waarschijnlijk kijkt u nu reikhalzend uit om uw vingers en duimen af te likken van de kalkoenroulade met gefrituurde aardappelen en room-mosterdsaus en de niet te versmaden Pinot Noir en Purpuriu de Codru ( rode wijnen).

Maak de knoop van je broek maar los want hier komt het dessert: een heerlijke ‘taart Napoleon’ met vanilleijs en de unieke Muscat Rosé wijn.

Als afzakkertje mag je nippen aan de openbaring van de namiddag: Armeense Brandy met liefst zeven jaar rijping en verpakt in speciale flessen. Deze flessen zijn stuk voor stuk mondgeblazen en zijn unieke kunstwerken. Ideaal als geschenk!

Nadien is er de mogelijkheid voor een show waar enkele van de artiesten aan deelnemen die u kan vinden bij de rubriek ‘Russische’ show.

Eigen ideeën en voorstellen kunnen steeds besproken worden.

Tot binnenkort!!