Russische show

 

De Rusland en zijn vroegere deel gebieden muzikaal heel wat te bieden hebben is velen bekend. De Russische volksaard en het hoog niveau van het muziekonderwijs leveren voortreffelijke artiesten. We zijn blij te kunnen werken met enkele van hen. Samen bezorgen ze u een onvergetelijke avond. Deze artiesten zijn:

Zolotoj Plyos

Zolotoj Plyos, het gouden trio uit Sint-Petersburg . Deze drie jonge mensen, beroepsmusici, spelen, zingen en dansen voor u in traditionele, kleurige klederdrachten. Zij gebruiken daartoe 35 verschillende instrumenten en Russische klokken. Met andere woorden: Zolotoj Plyos geeft u op indrukwekkende en professionele wijze een mooie presentatie van originele Russische volksmuziek. Bovendien presenteren zij hun muziek zelfs in het Nederlands.

Zij zijn laureaten van meerdere wedstrijden voor volkskunst en traden reeds op in België, Nederland, de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Portugal. Alle muzikanten zijn studenten van de Beiaardschool “Jef Denijn” te Mechelen.

Indien u wenst kunnen zij ook uw feesten, concerten en festivals verrijken met hun originele klanken en kleuren.

Valeri Palii

Valeri tovert de wonderbaarlijkste klanken uit zijn accordeon die niemand onbewogen laten. Ook de absolute toppers van het Russische folkrepertoire ontbreken niet op het appel. Hij tokkelde reeds op accordeon als hij 5 was.

Hij is laureaat van verschillende muziekwedstrijden in Rusland. Op de muziekwedstrijd van de Rostov regio behaalde hij de tweede plaats. In de jaren ’80 werkte hij als orkestrant in opdracht van de Rostov Opera. Aan het conservatorium van Rostov behaalde hij het diploma van accordeonist, alhoewel hij evengoed piano speelt . In de jaren ’90 trad Valeri op in Duitsland, Denemarken, Benelux en Frankrijk met een muziekensemble “ Jazzband”.

Sinds 1996 woont, werkt en treedt Valeri op in België. Momenteel studeert hij beiaard aan de beiaardschool “ Jef Denijn” te Mechelen. Valeri speelt professioneel piano en accordeon in verschillende stijlen, van traditionele Russische muziek tot klassiek en jazz.

Sadko

Sadko stelt u een speels en wervelend dans- en zangspektakel voor.

Slavianka

Dit trio uitstekende muzikanten brengt voor u op verschillende instrumenten oa; basbalalaika traditionele Russische muziek.

David

David, deze nachtegaal van de Kaukasus brengt voor u een zeer uitgebreid repertoire uit: Georgische liedjes, al dan niet gedeeltelijk vertaald naar het Nederlands en zelf geschreven nummers. Een optreden op hoog niveau dat ook voor de nodige sfeer zorgt.

Sabina

 

 

Uit de verre Oezbeekse steppe komt Sabina. Met haar oosterse charme en uitstraling, prachtig verwerkt in haar dansen weet zij iedereen moeiteloos te betoveren.